Sidor

onsdag 28 april 2010

Vägen till högsta betyg - Internet del. 1

Nu tänkte jag skriva om hur man använder sig av internet på bästa sätt när man pluggar.

  • Använd hellre NE än Wikipedia. Wikipedia är faktiskt inte en sida man kan använda som källa i en källförteckning då vem som helst kan ha skrivit den. NE är en pålitlig källa. Där finns information om allt. Men för att få fram all information måste man bli prenumerant där. Det kostar nästan ingenting. De flesta skolor är medlemmar där och du kan alltid skriva ut någon sida i skolan.



  • Sidor som mimersbrunn, där elever lämnat in sina färdiga uppsatser, är inte heller pålitliga sidor. Det säger sig självt. Men där kan man alltid gå in om man tex. behöver hjälp/inspiratinon för hur man formulerar sig i en inledning osv.



  • Kopiera aldrig! Läs texten på hemsidan du är inne på. Gå sedan in på ditt dokument och formulera med dina egna ord det du har läst. Kopiering är bara lathet och hjälper dig inte ett dugg.



  • Sätt gränser för hur länge och ofta du får vara inne på annat, tex. bloggar, facebook, twitter. En gräns kan vara ex. 10 minter, en gång i timmen. Det är ju svårt att slita sig från det lättilgängliga helt.



Nästa gång tänkte jag rekommendera olika sidor där det finns bra information att hämta.


NE's förstasida


Om du skriver ett arbete som inte kräver internet så är nästa det bästa att helt enkelt stänga av det. (Finns bla. en liten knapp som ser ut som en radiosändare på alla laptops, klicka på den).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv så fingrarna blöder!